Rodzinne śpiewanie - DZIECI

To zajęcia dla najmłodszych dzieci (z towarzyszeniem opiekunów) - muzyczne spotkania z elementami rytmiki. Przypomnimy sobie i pośpiewamy znane już piosenki, nauczymy się także nowych. Będziemy tańczyć i klaskać. Opiszemy piosenkami nasze nastroje i otaczający nas świat. Muzyczne zabawy dostosowane będą do wieku i umiejętności uczestników spotkań, a zajęcia poprowadzone zostaną z towarzyszeniem pianina i skrzypiec. Zajęcia trwają 30 minut i może w nich uczestniczyć max. 8 dzieci

Zielona Góra, ul. Wyszyńskiego 17 B

Co poniedziałek

16:45 - 17:15 (30 minut)

22 zł za jedno spotkanie x ilość tygodni w miesiącu

Aby się zapisać wypełnij formularz: ZAPISY

Katarzyna Virlan
Naukę gry na skrzypcach rozpoczęła w wieku 4 lat pod kierunkiem mgr Anny Tułasiewicz. W klasie tego pedagoga w roku 2003 ukończyła z wyróżnieniem Państwową Szkołę Muzyczną I st. im M. Karłowicza w Zielonej Górze. W tym samym roku podjęła dalszą naukę w Państwowej Szkole Muzycznej II st. w Zielonej Górze w klasie mgr Iwony Wasiak, a od roku 2007 kontynuowała ją w Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej im. K. Szymanowskiego we Wrocławiu. W 2010 roku ukończyła tę szkołę z wyróżnieniem.
W latach 2010-2013 odbyła studia licencjackie w Akademii Muzycznej im. K. Lipińskiego we Wrocławiu w klasie skrzypiec profesora Krzysztofa Bruczkowskiego. Od października 2012 do lutego 2013 była studentką Hochschule für Musik w Dreźnie - w ramach programu stypendialnego Erasmus - w klasie profesora Christiana Uhliga.   W latach 2013-2015 odbyła studia magisterskie na wrocławskiej uczelni - będąc jednocześnie stypendystką programu Ceepus w Narodowym Konserwatorium w Bukareszcie w klasie profesora Florina Croitoru ( od października 2013 do lutego 2014).
Uczestniczyła także wielokrotnie w kursach mistrzowskich Letniej Akademii Muzycznej w Żaganiu (2004, 2005, 2006, 2007, 2008), gdzie pracowała pod kierunkiem prof. Jana Staniendy z Akademii Muzycznej  z Warszawy oraz prof. prof. Marcina Baranowskiego i Bartosza Bryły z Akademii Muzycznej w Poznaniu. W roku 2008 i 2009 pracowała pod kierunkiem dr. Andrzeja Ładomirskiego na Letnich Kursach Smyczkowych w Dusznikach Zdrój.  W roku 2010 uczestniczyła w Mistrzowskich Kursach Zimowych pod Marianówką prowadzonych przed prof. Marcina Baranowskiego oraz mgr Jana Romanowskiego (ZSM Poznań), a w roku 2013 została zaproszona do udziału w Letnich Kursach Mistrzowskich w Dreźnie w ramach programu stypendialnego DAAD.
Występowała jako solistka - z towarzyszeniem fortepianu i orkiestry, w duecie, kwartecie, kwintecie oraz członek orkiestry smyczkowej, kameralnej i symfonicznej  w Polsce i za granicą (Czechy, Austria, Niemcy, Ukraina, Belgia, Szwajcaria).
Uczestniczyła w tournėes koncertowych kilku orkiestr symfonicznych: Polsko-Niemieckiej  Młodej Filharmonii Dolny Śląsk (pod kierunkiem S. Rybarczyka), Międzynarodowej Orkiestry Warsztatów Muzycznych w Szczecinie (pod kierunkiem J.M. Zarzyckiego), Polsko-Niemiecko-Czeskiej Orkiestry Symfonicznej Europera (pod kierunkiem M. Krejči’ego), a także Orkiestry Kameralnej Akademii Muzycznej im. K. Lipińskiego we Wrocławiu.
W latach 2012-2013 współpracowała z drezdeńską grupą Tangoorchestera CARAMBOLAGE (z grupą tą występowała w Niemczech i Szwajcarii oraz dokonała nagrania płytowego).
W sezonach artystycznych 2015-2017 pracowała w orkiestrze Opery Wrocławskiej, w grupie drugich skrzypiec.
Brała udział w przesłuchaniach regionalnych, ogólnopolskich oraz Międzynarodowym Konkursie  Młodych Wykonawców M. Stricharza we Lwowie (lipiec 2005).
Jest laureatką:

- wyróżnienia na I Ogólnopolskim Spotkaniu Rodzin Muzykujących Gubin 2002 (z siostrą - Hanną),

- III miejsca na II Lubuskich Spotkaniach Skrzypowych  - Zielona Góra 2006.