Przekształcenie w niepubliczną placówkę oświatowo-wychowawczą

Obecnie pracujemy nad projektem przekształcenia Studium Muzycznego Tonika, które jest placówką zarządzaną przez fundację, w niepubliczną placówkę oświatowo-wychowawczą. Jeśli zakładany plan się powiedzie nastąpi to we wrześniu 2021 roku w 25 rocznicę rozpoczęcia działalności edukacyjnej przez Tonikę. Aby to było możliwe konieczne jest m.in. przygotowanie inwentaryzacji budynku, opracowanie planów technicznych pomieszczeń przez rzeczoznawcę p.poż., remont korytarza, oraz uzyskanie wszelkich niezbędnych zgód, w szczególności Sanepidu oraz Komendy Miejskiej Straży Pożarnej. Szacunkowy koszt planowanych działań oscyluje w okolicach 20 tys. zł.
Jeśli ktokolwiek z Państwa uzna, że warto tę ideę wesprzeć, zachęcam do składania darowizn na cele statutowe, na podane konto bankowe lub poprzez przygotowany formularz, który znajdziesz tutaj kliknij albo przy okazji zakupów dokonywanych przez Internet za pośrednictwem serwisu FaniMani

Zdjęcia naszego budynku i naszych sal znajdziesz na stronie www.studiumtonika.pl

Już teraz chciałbym Państwu bardzo serdecznie podziękować za to, że jesteście z nami. Bez WAS nic by się nie wydarzyło :)

Sprawozdanie z bieżących działań

24-02-2021

Przedstawiam listę materiałów, które będą nam potrzebne w najbliższym czasie.

20-01-2021
Trwają prace "u podstaw", specjaliści sporządzili inwentaryzację budynku fundacji, jej koszt to 4920 zł. Kolejnym krokiem, który został już zlecony jest przygotowanie ekspertyzy p.poż. Jeśli wszystko pójdzie dobrze będzie ona gotowa do końca lutego, najpóźniej w połowie marca, a jej koszt będzie jeszcze wyższy od kosztu inwentaryzacji. Są to wydatki absolutnie konieczne, bez których nie będziemy mogli rozpocząć kolejnego etapu, którym będzie dostosowanie korytarza do wymogów nakładanych przez przepisy dot. miejsc użyteczności publicznej.

22-12-2020
Powoli kończymy skuwanie starych, zagrzybionych tynków w piwnicy naszego budynku. Przy okazji znikają niepotrzebne ścianki działowe. W przyszłości trzeba będzie zadbać o fundamenty.
Rozpoczęły się też prace związane z przygotowaniem inwentaryzacji budynku. Zajmuje się tym specjalistyczna firma. Budynek został zmierzony wzdłuż i wszerz, z góry na dół. Przygotowane zostaną rzuty pomieszczeń i opis materiałów użytych do budowy. Bez tego etapu nie można pójść dalej.
Ten etap będzie kosztował łącznie około 6 tyś.zł. 99% wydatków pokrywamy ze środków własnych. Dlatego tak ważne jest, aby wpłaty za zajęcia wpływały w terminie.
❤️ Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy :)

17-11-2020
Piwnica naszego budynku przez lata była używana w sposób klasyczny, a wiec stanowiła przejściowy etap pomiędzy "domem" a śmietnikiem. Składowano w niej wszystko to co wydawało się, że się do czegoś przyda. Dziś nadszedł ten dzień, kiedy te wszystkie stare graty trafią na śmietnik.
Tak było: