Logo fundacji Tonika

Warsztaty wokalne z Pauliną Kujawską

zdjęcie przedstawia Paulinę Kujawską

Fundacja Tonika oraz Studium Muzyczne TONIKA zorganizowały wspólnie, warsztaty wokalne z Pauliną Kujawską - wokalistką, trenerem głosu oraz logopedą, certyfikowaną instruktorką techniki wokalnej MIX, mentorką stowarzyszenia IVTOM - "International Voice Teachers of MiX", studentką dr Huberta Noe, absolwentką wokalistki Wydziału Jazzu i Muzyki Rozrywkowej Akademii Muzycznej w Katowicach.

Trening wokalny z Pauliną Kujawską pozwala korzystać z głosu w sposób optymalny, zgodny z fizjologią; pozwala zrozumieć indywidualne zależności pomiędzy głosem a ciałem. Likwiduje niepotrzebne napięcia, usuwa uczucie dyskomfortu, pozwala skutecznie regulować proces domknięcia fałdów głosowych, łączyć rejestry głosu oraz umiejętnie gospodarować powietrzem podczas śpiewania. Wykorzystuje naturalne dostrojenie rezonansowe i pozwala optymalnie zarządzać mocą głosu. Dla osób na każdym poziomie zaawansowania. Wskazany przy diagnozie i usuwaniu zaburzeń pracy głosu różnego pochodzenia.

Warsztaty odbyły się 14 kwietnia (niedziela) w siedzibie fundacji, ul.Wyszyńskiego 17 B.

Powrót do menu Archiwum projektów

Władze fundacji